StiriTehnologie

UE vrea să introducă prin lege încărcătorul universal pentru aproape toate gadgeturile.

Uniunea Europeană vrea să facă mai simplă viața consumatorilor din Europa, iar asta ar putea duce la afectarea activității și produselor Apple.

UE vrea ca toate telefoanele, dar și alte gadgeturi precum tablete, camere, căști audio sau console portabile să folosească același port de încărcare USB-C. Multe dintre aceste produse sunt încărcate astfel, însă nu toate, iar în urmă cu câțiva ani trebuia să ai la îndemână mai multe tipuri de cabluri pentru funcții și gadgeturi diferite.

Implementarea USB-C este benefică deoarece un astfel de cablu ar putea fi folosit pentru încărcarea mai rapidă a dispozitivului, dar și pentru un transfer rapid de date. Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv pentru strategia Comisiei Europene pentru Europa, a declarat că decizia de a solicita producătorilor realizarea unor încărcătoarele universale a venit după ce companiile nu au reușit să găsească o soluție.

„Consumatorii europeni au fost frustrați suficient de mult timp de încărcătoarele incompatibile care se acumulează în sertarele lor. Am acordat industriei suficient timp pentru a veni cu propriile soluții, acum este timpul pentru acțiuni legislative pentru un încărcător comun. Acesta este un câștig important pentru consumatorii și mediul nostru și în conformitate cu ambițiile noastre ecologice și digitale,” a spus Margrethe Vestager.

Apple este o țintă clară aici, deoarece compania încă mai folosește cabluri Lightning pe telefoanele sale. Această propunere va trebui adoptată de Parlamentul European și de Consiliul UE. Dacă va trece, producătorii din industrie vor avea la dispoziție doi ani de zile pentru a se adapta la noile reglementări.

Asta înseamnă că în următorii ani Apple va fi nevoită să treacă la încărcarea prin port USB-C sau să renunțe de tot la încărcarea pe fir și să o folosească doar pe cea wireless.

Sursa: yoda.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba