DiasporaStiri

Italia – alegeri locale cu 121 de candidați români

n zilele de 3 şi 4 octombrie 2021, în mai multe regiuni din Italia, ţara cu cea mai importantă comunitate de români din diaspora, vor avea loc alegeri locale.

Procesul electoral din zilele de weekend se va desfăşura în 1.345 de localităţi din Peninsulă, iar pe buletinele de vot se află şi candidaţi români. Autoritatea Electorală Permanentă a eliberat până în prezent un număr de 121 de adeverinţe pentru cetăţenii români rezidenţi în Peninsulă, necesare pentru înscrierea candidaturii la alegerile locale din Italia. Din cei 121 de potenţiali candidaţi români, 70 sunt femei şi 51 sunt bărbaţi. Unul dintre partidele puternice din Italia care a recrutat mulţi români pe listele electorale este Forta Italia, candidaţii fiind selectaţi pe listele civice atât la primărie, cât şi la municipii în mai multe oraşe.

Aici puteți consulta lista localităților în care se va desfășura acest exercițiu electoral.

”Indiferent de orientarea și apartenența politică, participarea la procesul electoral din Italia este o dovadă de integrare și simț civic, precum și un prilej de a face vocea comunității românești mai puternică”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în Republica Italiană.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba