DiasporaStiri

Cea mai mare reţea de trafic de cocaină din Europa a fost destructurată!

Cea mai mare reţea de trafic de cocaină din Europa a fost destructurată, spun polițiștii spanioli. Au fost arestați 61 de suspecţi şi capturate aproximativ 4 tone de droguri, transmite Deutsche Presse-Agentur (dpa), citată de agenția Agerpres. Poliţia a confirmat marţi că majoritatea celor reţinuţi provin din state din Balcani.

Pe lângă cocaină, au mai fost confiscate 2,5 tone de marijuana şi mari sume de bani. Ancheta a fost condusă de Europol şi a implicat poliţişti din Germania, Croaţia, Slovenia, Serbia, Columbia şi SUA. Arestările au fost operate în acest an în oraşele spaniole Madrid, Barcelona, Malaga, Tarragona, Girona şi Valencia.

Banda trafica mari cantităţi de cocaină din America de Sud spre Europa şi le distribuia pe continent. Captura a avut loc în momentul când un transport de 1,25 tone de cocaină, adus în Europa cu vaporul din Brazilia, a ajuns în Spania. Conform poliţiei, ancheta a fost dificilă pentru că şefii grupării erau foarte mobili, nu locuiau nicăieri permanent şi călătoreau rapid dintr-o ţară în alta. În plus, banda de traficanţi avea la dispoziţie resurse financiare imense. Rolul fiecărui membru al bandei, rutele lor, contactele, precum şi traseul drogurilor din America de Sud până în fiecare ţară europeană au putut fi identificate printr-o îndelungată şi amănunţită muncă de supraveghere, a mai precizat poliţia spaniolă.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba