StiriTehnologie

Vulnerabilitățile conexiunilor Bluetooth pun în pericol peste un miliard de utilizatori Windows și Android.

Nu mai puțin de 16 vulnerabilități ale conexiunilor Bluetooth au descoperit experții în securitate, ceea ce ar putea pune în pericol datele a peste un miliard de utilizatori de Windows 10 și Android.

Problemele de securitate, cunoscute drept „BrakTooth”, afectează o serie de dispozitive care utilizează Bluetooth pentru a conecta device-uri externe, ceea ce ar putea duce la instalarea de programe malware, ce pot sustrage informații delicate. Cel mai bine ar fi să ținem Bluetooth-ul oprit atunci când nu-l folosim, ne sfătuiește Wired.

Impactul diferă de la produs la produs şi de la producător la producător. În unele cazuri, dispozitivele pot fi resetate sau blocate de atacatori, în vreme ce în altele aceştia pot prelua controlul de la distanţă al device-urilor.

Vulnerabilităţile au impact asupra cipurilor create de Qualcomm, Intel şi Texas Instruments, care sunt utilizate într-un număr mare de dispozitive.

Cercetătorii de la Universitatea din Singapore au analizat 13 cipuri diferite de la 11 furnizori pentru studiu şi estimează că vulnerabilităţile ar putea fi găsit în cel puţin 1.400 de cipuri care utilează peste un miliard de dispozitive Bluetooth.

Sursa: www.digi-world.tv

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba