StiriTehnologie

Facebook vrea să calce pe urmele companiilor care își dezvoltă propriile procesoare

Lista dezvoltatorilor care își doresc să se desprindă de cele oferite de cei precum Intel și Qualcomm crește rapid. Știm deja de toată povestea cu Apple, dar cum ar fi dacă și Facebook s-ar alătura acestui trend? The Information ne spune că gigantul social media are în plan o astfel de mișcare pentru centrele sale de date.

Facebook ia în considerare două modele de chip-uri in-house. Unul dintre acestea ar urma să crească puterea de  procesare în machine learning, inclusiv procesul prin care algoritmul oferă recomandări de conținut pe platforma companiei. Cel de-al doilea chip va îmbunătăți procesul de transcoding al videoclipurilor pentru a crește calitatea clipurilor transmise live.

Această decizie a dezvoltatorilor ar aduce mai multe beneficii. În primul rând, Facebook ar reduce din dependența de serviciile furnizorilor externi. În al doilea rând, compania se așteaptă ca trecerea pe chip-uri proprietare ar reduce amprenta de carbon a centrelor sale de date. Totuși, este important de menționat că, cel puțin momentan, Facebook nu dorește să elimine complet procesoarele terțe care stau la baza serverelor sale. Noile chip-uri in-house ar fi menite mai degrabă să suplimenteze aceste operațiuni ale procesoarelor furnizate de ceilalți producători.

Teoretic, n-ar fi prima dată când Facebook jonglează cu această inițiativă. Ne putem aminti de prima încercare în 2019 de a dezvolta un chip similar, un ASIC (application-specific integrated circuit) prin care transcoding-ul video să fie îmbunătățit și să reducă din costuri.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba