RomaniaStiri

24 de tineri, au buletine electronice. „Totul e mai simplu când avem toate datele stocate pe un singur card”

Primele cărți de identitate electronice din România au fost eliberate Ieri dimineață. 24 de tineri din Cluj-Napoca au, de astăzi, buletine electronice. Ele țin loc şi de card de sănătate, dar și de pașaport electronic.

-În afară de dimensiunea redusă, la ce credeți că vă va ajuta, vă va face viața mai ușoară? 

Teodora Păun: La călătorit. Acolo sunt și date medicale, în caz că se întâmplă ceva în străinătate, ai totul într-un loc centralizat nu mai stai cu o grămadă de chestii după tine.

Printre cele 24 de persoane care au venit de la prima oră să își ridice noile acte, am întâlnit-o și pe Ioana Mureșan.

Ioana Mureșan: Suntem în secolul 21 și mi se pare normal să apelăm la mijloace electronice care ne înlesnesc viața. Practic totul e mai simplu când avem toate datele stocate pe un singur card. Și atestă identitatea noastră și furnizează informații despre noi oriunde mergem, fie că e vorba despre autorități sau spital și așa mai departe.

-În primul rând pentru că îmi expira cel vechi și în al doilea rând pentru că este mai practic, mai mic și totuși până la urmă e un document european.

Iulia Perșa, biroul de presă Primăria Cluj-Napoca: Primii 24 au venit să le ridice și au fost foarte încântați că vor scăpa de birocrație, că aceasta carte electronice să înlocuiască cât mai multe hârtii care trebuie depuse și la Primărie, să se poata plăti în ceea ce ne privește, taxele și impozitele cu aceste cărți de identitate.

Noul buletin de identitate este de diminesiunea unui card bancar.

Cătălin Giulescu – șef Evidența Persoanelor Cluj: Cea mai importantă modificare a fost la nivel vizual. A fost inserat pe blancheta cărții electronice de identitate a fost inserat drapelul. Alte modificări… nu știu, doar modificări super minore de grafică. Cu acest document, titularul va putea să călătorească în spațiul UE, să realizeze acea funcție de control automat la frontieră, ca și pașaport electronic. Începând de astăzi, înlocuiește cardul național de sănătate, este pregătit să fie utilizat în relația cu sistemul sanitar.

Până în 2031, toți românii ar trebui să aibă buletine electronice.

Sursa:Digi24

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba