SportStiri

Cât ai clipi din ochi!. Simona Halep se întoarce în top 10 WTA la încheierea US Open: care e poziția maximă pe care poate urca.

Simona Halep va redeveni jucătoare de top 10 WTA începând de luni, 13 septembrie. 

S-a stabilit! Simona Halep revine în top 10 WTA, la numai 4 săptămâni după ce ieșise din elita mondială a tenisului feminin, la capătul a 2751 de zile petrecute consecutiv între primele zece jucătoare ale lumii. 

Pentru a fi sigură de poziția sa în top 10 mondial începând de luni, 13 septembrie – imediat după încheierea US Open – Simona Halep avea nevoie ca Petra Kvitova să fie eliminată înaintea sa la Flushing Meadows. Contraperformanța cehoaicei a sosit în turul al treilea, dubla campioană de la Wimbledon sfârșind învinsă în două seturi de grecoaica Maria Sakkari, scor 6-4, 6-3. 

Simona Halep va fi lipsit doar 5 săptămâni din top 10 WTA


În cel mai fericit scenariu, în care ar câștiga trofeul, Simona Halep ar totaliza un punctaj de 5811, care ar umbri întoarcerea în top 10 WTA prin reușita de a reveni în primele trei jucătoare ale Pământului. 

Singurele jucătoare pe care Simona Halep nu le poate depăși după această ediție a Openului American, indiferent de rezultate sunt Ashleigh Barty (1 WTA) și Aryna Sabalenka (2 WTA).

Așadar, victoria cu Elena Rybakina, scor 7-6, 4-6, 6-3, obținută în urma a trei reveniri incredibile, efectuate în fiecare set a fost suficientă pentru a-i garanta Simonei Halep revenirea pe una dintre primele zece poziții ale ierarhiei mondiale. 

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba