DiasporaExterneStiri

Pedro Sanchez anunță o „creștere imediată” a salariului minim. «Nimeni nu poate fi lăsat în urmă»

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat miercuri că intenționează să abordeze o creștere “imediată” a salariului minim interprofesional (SMI), până la finalul anului, pentru a continua să avanseze în angajamentul electoral, de a atinge până la sfârșitul legislaturii 60% din salariul mediu.

Președintele spaniol a reamintit că societatea spaniolă a făcut „un efort mare în ultimul an”, iar acum are nevoie „de o etapă nouă și mai bună” la care „reprezentanții politici trebuie să contribuie” pentru a o face posibilă, scrie presa spaniolă.

Sanchez a promis că va lucra pentru a consolida redresarea economică și a o face „să ajungă la buzunarele spaniolilor sub forma mai multor locuri de muncă, salarii mai bune și pensii decente”.

“Cred sincer că împreună, guvernul, executivul, legislativul și actorii sociali, trebuie să facem tot posibilul pentru ca recuperarea să fie cât mai echitabilă posibil”. Premierul a reamintit că “nu va exista o redresare economică totală dacă nu este o redresare echitabilă, dacă nu va atinge toate straturile societății noastre. Nimeni nu poate fi lăsat în urmă”.

Pedor Sanchez a făcut aceste declarații la o conferință intitulată „España puede” care a reunit la Casa América din Madrid membrii guvernului său și, de asemenea, reprezentanții de top ai IBex-35. Printre alții, președintele și CEO-ul Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán, președintele executiv al Telefónica, José María Álvarez-Pallete, și președintele ACS, Florentino Pérez. De asemenea, secretarii generali ai CCOO și UGT, Unai Sordo și Josep Maria Àlvarez, și președintele CEOE, Antonio Garamendi.

Sursa: ziarulromanesc.es

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba