SportStiri

Medaliații olimpici din Suceava, premiați de Consiliul Județean » Cum a venit îmbrăcată campioana olimpică Ancuța Bodnar.

Șapte dintre cei nouă sportivi care au urcat pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt născuți în județul Suceava. Ei sunt de marți Cetățeni de Onoare ai județului.

Sportivii suceveni care au câștigat medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo au primit marți titlul de Cetățeni de Onoare ai județului Suceava. Șapte din cei nouă medaliați la Tokyo sunt născuți în județul din nord-estul României: Ancuța Bodnar, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă, Mihăiță Țigănescu, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Cosmin Pascari.

Toți au fost invitați la ședința Consiliului Județean, prezidată de președintele Gheorghe Flutur. Vedeta ședinței a fost campioana olimpică, Ancuța Bodnar, cea care a venit la întâlnire îmbrăcată în costum popular moldovenesc și încălțată în opinci. Ancuța a întors toate privirile. Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, născută și ea tot în Județul Suceava, la Siret, a asistat la premiere.

«Am reprezentat cu mândrie județul Suceava în toate competițiile internaționale, inclusiv la Jocurile Olimpice, și tot cu mândrie primesc acest premiu. Sunt onorat să fiu Cetățean de Onoare al județului», a declarat vicecampionul olimpic din barca de dublu rame Marius Cozmiuc.

«Suceava este un județ de tradiție în canotajul românesc. Mulți sportivi de aur au plecat de aici. Vin întotdeauna cu cea mai mare plăcere să-mi revăd locurile natale. Acești sportivi merită toată aprecierea noastră pentru efortul depus. Ei fac cunoscută România în lume», a declarat și Elisabeta Lipă. 

Ancuța Bodnar a fost recompensată cu un premiu în bani de 20.000 de lei, iar medaliații cu argint câte 10.000 de lei fiecare. Pe lângă sportivi, au mai fost premiați și antrenorii Ion Despa și Vasile Avrămia, cei care i-au descoperit pe câțiva dintre canotorii medaliați.

Din ce localități provin medaliații județului Suceava?

Ancuța Bodnar (Vatra Moldoviței)
Marius Cozmiuc (Suceava)
Ciprian Tudosă (Rădășeni)
Mihăiță Țigănescu (Horodnic de Jos)
Ștefan Berariu (Suceava)
Mugurel Semciuc (Siret)
Cosmin Pascari (Gura Humorului)

Sursa: gsp.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba