StiriTehnologie

Instagram renunță la Swipe Up. Ce propune în schimb.

Funcționalitatea Swipe Up de pe Instagram nu va mai exista, ea fiind eliminată începând cu 30 august.

The Verge a publicat informația, iar aceasta a fost confirmată de reprezentanții Instagram, care arată că oamenii vor putea folosi o nouă funcție ce se va numi „Link Stickers” și care le va permite să adauge pe Stories link-uri externe care să trimită la alte pagini.

Compania arată că a ajuns la decizia de a elimina Swipe Up pentru a uniformiza experiența de realizare a Story-urilor și pentru a le oferi oamenilor mai mult „control creativ”, dat fiind faptul că acum vor avea mai multe opțiuni de formatare.

Update-ul vine în urma unui test implementat de companie la începutul acestei veri. În iunie, Instagram a început să testeze aceste stickere pe o plajă mai largă de utilizatori, nu doar pentru cei care pot deja să implementeze Swipe Up (adică cei cu pagini de peste 10.000 de followers). La acea vreme, reprezentanții platformei au motivat trial-ul prin faptul că varianta se potrivește mai bine felului în care oamenii folosesc acum platforma. Diferența principală dintre cele două este aceea că cei care vizualizează conținutul pot să și răspundă Story-ului care are un sticker link.

Instagram arată că, deocamdată, doar oamenii care pot publica Stories cu Swipe Up vor avea ocazia să folosească noua opțiune, dar că evaluează în continuare posibilitatea de a o face disponibilă pentru și mai mulți utilizatori.

Sursa: Yoda.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba