StiriTehnologie

Cum să butonezi jocuri de PlayStation pe… Xbox Series X/S?

Nu încape îndoială că Sony a luat cu asalt lumea jocurilor video odată cu lansarea primului PlayStation în 1994. De atunci, am avut parte de jocuri emblematice, iar odată cu trecerea timpului foarte mulți pasionați au căutat o modalitate de a păstra aceste momente prin intermediul unor soluții interesante.

Într-un fel, Xbox și PlayStation sunt un fel de inamici naturali, dar ce te faci atunci când ești „apolitic” și nu îți pasă pe ce te joci, atâta vreme cât te joci? Ce te faci când te apucă nostalgia iar tu ai prin casă doar console de ultimă generație, vai, vai?

Păi, cineva a ales că combine „clasicismul” emulatoarelor cu hardware-ul current-gen. Iar aici intervine cunoscutul DuckStation, un emulator pentru jocurile de PlayStation 1 care își clădește performanțele pe baza originalului PSX. Este un soft practic, pe care rulează cam toate jocurile de PS1, câtă vreme le găsești ca imagini ROM, însă ceea ce a devenit interesant este compatibilitatea cu noile console Xbox.

PlayStation și emulatorul care vrea să facă pace între console

Creatorul emulatorului a reușit să introducă un UWP (Universal Windows Platform) și un build de Xbox, astfel încât titlurile pentru PlayStation să ruleze pe Series X/S în modul developer. Veștile bune nu se opresc aici. DuckStation suportă rezoluție internă scalată până la 8K, care se traduce în fluiditate pe ambele console Microsoft.

Clipul de mai sus demonstrează toate aceste aspecte, iar un lucru este cert. La cum se prezintă DuckStation, jocurile de odinioară n-au rătat nicicând mai bine pe hardware-ul anului 2021. Tot ce trebuie să faci este să deții un ROM compatibil cu regiunea jocului și cu regiunea BIOS-ului, lucru pe care-l poți face cu ușurință. Dezvoltatorul menționează că respectivul emulator se bazează pe o reproducere cât mai fidelă a experienței originale, păstrând doar performanța și compatibilitatea și descurajând opțiunile de „hacking” regăsite pe alte softuri.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba