StiriTehnologie

Această țară a amendat Google: care este motivul și ce sumă plătește gigantul tech.

Rusia a amendat Google. Iată cu ce a greșit compania americană de tehnologie.

Un tribunal din Moscova a amendat marţi Google, parte a conglomeratului multinaţional Alphabet Inc, cu un total de 14 milioane de ruble (190.398 de dolari). Motivul: încălcarea regulilor ruseşti privind conţinutul interzis, o penalitate ce intervine în mijlocul unor dispute mai largi între Rusia şi companiile Big Tech, relatează Reuters, citat de Hotnews.

Rusia a amendat în mod obişnuit giganţi ai social media după ce aceştia nu au eliminat conţinut interzis şi caută să forţeze companiile străine de tehnologie să îşi deschidă birouri în ţară.

Tribunalul districtului moscovit Taganski a declarat că Google a fost amendată cu cinci amenzi administrative de patru milioane de ruble, 1,5 milioane de ruble, cinci milioane de ruble, 1,5 milioane de ruble şi, respectiv, două milioane de ruble.

Un purtător de cuvânt al companiei tech a confirmat primele două amenzi, dar nu a oferit niciun comentariu suplimentar. Rusia a lovit Google cu o serie de amenzi mici anul trecut, din motive variind de la a nu şterge conţinutul considerat de Moscova ilegal, până la nelocalizarea datelor utilizatorilor.

Compania deținută de Alphabet este, de asemenea, subiectul unei hotărâri judecătoreşti a unui tribunal din Moscova ce obligă compania să deblocheze contul YouTube al Tsargrad TV, un canal creştin ortodox deţinut de Konstantin Malfeev, aflat sub sancţiuni financiare americane şi ale UE.

O şedinţă de apel este programată pentru 20 de septembrie. Tsargrad TV a anunţat luni că a abandonat discuţiile cu Google, care deţine YouTube, şi a acuzat compania americană că trage de timp la negocieri.

Google, amendată cu jumătate de miliard de euro: de ce nu o să se schimbe nimic

Valorile promovate de Google și modelul de business al gigantului american au făcut subiectul multor amenzi de-a lungul anilor. Cea mai recentă penalizare a venit din Franța, în valoare de 500 de milioane de euro.

Sursa: playtech.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba