SportStiri

Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0. Fără răspunsuri și fără bibilică!. Campioana României, umilită în play-off-ul Europa League.

CFR a fost umilită la Belgrad, cu Steaua Roșie, 0-4, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Campioana României a fost distrusă pe ”Marakana”, iar Șumudică, după ce a refuzat să răspundă întrebărilor GSP, a trăit o umilință greu de imaginat. A rămas fără răspunsuri, dar și fără ”bibilică”. 

  • Dacă trece de Steaua Roșie, CFR va participa în grupele Europa League. În caz contrar, va evolua în grupele Conference League.

Când rețeta financiară e în mare parte «dovedită», grupele Conference League fiind mai atractive din punct de vedere financiar pentru noi, nu rămâne decât orgoliul de atins. Dacă există! 

Declarativ, da. «Vreau în grupele Europa League», spunea Șumudică înaintea meciului. Pare mai degrabă o ambiție forțată de împrejurări, de vântul schimbării ce bate în Gruia, cum s-ar spune, când cerneala nici nu s-a uscat bine pe contract. Nici Dejan Stankovici nu stă comod pe bancă. Și la sârbi se vorbește despre demiteri.

«Steaua Roșie nu are un joc stabil, nu știi niciodată ce va fi. E posibil să joace incredibil și să câștige cu 3-0, dar e posibil și să piardă», spunea Martinovici înaintea meciului. Din păcate, scenariul întâi părea să ruleze. Părea că meciul va merge în direcția opusă pentru noi. Steaua se anunța într-o zi mare. Cinci minute a rezistat CFR în «vulcanul» de la Belgrad. 

Cât de bine stătea CFR-ul în defensivă în cei 4 ani de dominație în Liga 1, cât de rău a ajuns să arate doar după cele piese pierdute, Vinicius și Bordeianu, responsabilul cu greul de la mijloc. Plus accidentatul Burcă. Șah și mat în 5 secunde. Lent, Cestor e depășit de Ben, «Arla» a respins. Mingea sare la Pavkov, lob cu capul, «admirat» de Ciobotariu. Omul cu gol în porțile lui Liverpool și Milan a punctat și acum.

Mitul defensivei lui CFR Cluj a căzut la Belgrad 

A fost chiar «valul» anunțat de Martinovici. Sârbii păreau să nu stea cu motoarele turate, au dat un pas în spate, au lăsat-o pe CFR să respire și chiar să spere. Talentatul Petrila, lăsat pe «tușă» cu Young Boys de Șumudică, din nou cel mai periculos om al nostru. Tupeist, dozat cu încredere la Sepsi, i-a înșirat pe Kanga și Sanogo, a șutat totuși slab, pradă ușoară pentru Borjan, fostul portar al Vasluiului. CFR a crezut că poate mai mult! A rămas cu «privitul», cum s-ar zice! 

A fost zdrobită! Tot sârbii au marcat. Șir de lovituri libere aruncate fără țintă în careul lui Borjan devenise enervant. Fără noimă. A «căzut» până la urmă un nou gol în poarta noastră. Pavkov, elegant cu pieptul de lângă Cestor, îi pune mingea în centrul careului lui Katai, care îl execută pe Arlauskis. E 2-0 la Belgrad, și trebuie să ne gândim deja la adversarii din Conference League. Iar Șumudică să-și caute fundași centrali, «Ciobi» și Cestor s-au făcut de râs în 45 de minute.

Steaua Roșie nu-i FCSB 🙂

Repriza a doua a început cu CFR din nou la cârmă, o miniocazie la o lovitură liberă a lui Deac căzută pe plasa porții. Indigo din prima parte, golul era să «pice» tot în poarta noastră. Pavkov trimite slab cu capul, singur între «somnoroșii» Cestor și Ciobotariu.

Probabil că dacă patron ar fi fost Becali, cei doi luau loc pe bancă de ceva timp. A venit și golul 3. A venit și 4 imediat. De parcă mai aveau nevoie de ajutor, Manea a pasat direct la adversar, Ivanic îl servește pe Ben, gol simplu. 

Apoi Camora a fost sprijin pentru Ivanic, gol cu capul și pentru el! Dacă pe Moruțan și Tavi Popescu poate îi mai păcălești cu Deac, Debeljuh și Camora, când dai de fotbaliști rodați, de valoare certă și nu doar promisiuni, atunci temele de acasă se mai complică și trebuie să te mulțumești cu puținul din Conference.

Atât putem azi!

La cum au arătat lucurile aseară la Belgrad, pe CFR n-o mai califică niciuna dintre zilele acelea proaste ale Stelei Roșii despre care vorbea Martinovici. Poate cea mai slabă zi a ei. Și acum nu ne rămâne decât să calculăm, să ne dăm seama unde am ajuns. 

Campioana Moldovei a plecat cu egal de la Belgrad, a câștigat fără să primească gol la Tiraspol, timp în care noi primim o nouă mostră de picaj. Diferența care în mandatul lui Dan Petrescu nu se vedea, a ajuns azi la cote maxime. 

Sursa: gsp.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba