ExterneStiri

Marea Britanie aprobă vaccinul Moderna pentru copii

Agenţia de Reglementare pentru Medicamente și Produse de Îngrijire a Sănătăţii (MHRA) din Marea Britanie a informat marți că a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la compania Moderna pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. În Marea Britanie, adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani vor putea începe să se vaccineze din 23 august, înainte de începerea noului an şcolar.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a salutat avizul acordat de agenție vaccinului de la Moderna şi a precizat că de-acum încolo se va ghida după recomandările grupului de experţi care consiliază guvernul pentru a decide dacă vor fi vaccinaţi copiii începând cu 12 ani.

Marea Britanie a raportat în ultimul timp o medie de 30.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în timp ce în întreaga ţară sunt spitalizate 5.894 de persoane. Pe 19 iulie, Anglia a renunţat la toate restricțiile anti-COVID-19, inclusiv la măştile sanitare în spaţiile închise, însă în Scoția, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord se menţin câteva dintre restricţii.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba