ExterneStiri

Un bărbat sârb, care locuiește de 20 de ani într-o peșteră, a mers să-și facă vaccinul anti-COVID. „Virusul nu alege”.

  • Panta Petrovic este un bărbat sârb în vârstă de 70 de ani care locuiește, de aproximativ 20 de ani, într-o peșteră din munți.
  • În 2020 a vizitat orașul și a aflat că omenirea se confruntă cu pandemia de coronavirus.
  • Bărbatul a ales să se vaccineze anti-COVID, afirmând că virusul va ajunge la un moment dat și în peștera lui.
  • Panta Petrovic: „Vreau să primesc toate cele trei doze, inclusiv cea suplimentară. Îndemn fiecare persoană să se vaccineze”.

Panta Petrovic este un bărbat sârb în vârstă de 70 de ani care a ales distanțarea socială în urmă cu aproximativ 20 de ani, atunci când s-a mutat într-o peșteră mică din munții pentru a evita societatea, relatează France24.

În 2020 a făcut o vizită în oraș și a aflat că omenirea se confrunta cu pandemia de coronavirus. După ce au devenit disponibile vaccinurile anti-COVID, Panta Petrovic a ales să se vaccineze. În plus, bărbatul din munți îi îndeamnă pe restul oamenilor să facă și ei același lucru.

„Virusul nu se alege. Va veni și aici, în peștera mea”, a declarat pentru AFP Panta Petrovic, bărbatul care locuiește de aproape 20 de ani în peșterea din muntele Stara Planina, situat în sudul Serbiei.

Cine este Panta Petrovic

Panta Petrovic are 70 de ani și provine din Pirot. Acolo a lucrat ca muncitor pe piața neagră, așa cum a făcut și peste hotare pentru o perioadă de timp. S-a recăsătorit în mai multe rânduri și spune că a avut o viață „agitată”.

Înainte de a se izola, bărbatul și-a donat toți banii comunității. Astfel, a finanțat construcția a trei poduri mici din oraș.

„Banii sunt blestemați și îi strică pe oameni. Cred că nimic nu poate corupe un om așa cum fac banii”, a spus Petrovic.

Panta Petrovic iubește natura și a descoperit că izolarea de societate îi oferă un sentiment de libertate la care doar visa.

„Nu eram liber în oraș. Întotdeauna e cineva în calea ta acolo. Fie te cerți cu soția, fie cu vecinii sau poate chiar cu poliția”, a declarat Panta Petrovic pentru AFP.

„Aici nimeni nu mă hărțuiește, iar banii sunt blestemați”, a adăugat Petrovic.

Bărbatul mănâncă adesea ciuperci și pește, dar mai face și drumeții în centrul orașului pentru a căuta resturi de mâncare în tomberoane. Vizitele sale în oraș au devenit, în ultima vreme, mai regulate.

Sursa: Alephnews.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba