RomaniaStiri

Cât a ajuns să coste o zi de parcare în Mamaia! Turiștii scot din buzunare aproape cât pentru o noapte de cazare

Litoralul românesc este plin de turiști. Sezonul estival este în plină desfășurarea, zeci de mii de oameni își îndreaptă pașii în fiecare weeekend spre stațiunile de pe litoral. Anul acesta prețurile au explodat și chiar și pentru parcare, turiștii trebuie să bage adânc mâna în buzunare.

Pe lângă cazare, mâncare și alte lucruri necesare, turiștii de pe litoral sunt nevoiți să plătească și parcarea, iar prețurile nu sunt deloc de neglijat. Astfel, pentru o singură zi de parcare, oamenii trebuie să plătească aproape cât pentru o noapte de cazare. 

Consiliul Local Constanța a decis să crească prețul orei de parcare cu numai 4 lei/oră, faţă de 7 lei/oră, cât se intenţiona la un moment dat. Astfel, în Mamaia, un turist care folosește parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare (primele trei ore sunt 10 lei).

Așadar, o familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare 470 de lei, iar o vacanță de o săptămână duce costul la 658 de lei, potrivit Adevărul.ro.

Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT, a precizat că tarifele de parcare din Mamaia sunt la nivelul celor din Monte Carlo.

Aceleași tarife sunt valabile și pentru alte zone turistice ale Constanței, precum Portul Tomis sau zona peninsulară, precizează sursa citată.

Locurile de parcare de pe litoralul românesc

Dacă în Mamaia prețul parcării poate concura cu cel al unei nopți de cazare, în alte stațiuni situația este mai îmbucurătoare. În Mamaia Nord nu se percepe nicio taxă de parcare. O asemenea taxă ar putea fi introdusă de abia de la anul.

Nici în Eforie Nord și Eforie Sud turiștii nu plătesc parcarea. Cele 6 stațiuni administrate de Primăria Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora) pun la dispoziția turiștilor 400 de locuri de parcare publică. Ora de parcare este 3 lei, dar ziua este doar 15 lei.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba