EntertainmentMondeneStiri

Richard Branson, primul miliardar care a ajuns în spațiu, a vândut o parte din acțiunile companiei sale. Virgin Galactic cade la bursă

Acțiunile Virgin Galactic Holdings Inc au scăzut vineri cu peste 3%, după ce fondatorul companiei, miliardarul britanic Richard Branson, a vândut o parte din participația sa pentru aproape 300 de milioane de dolari, relatează Reuters.

Acțiunile companiei au scăzut vineri la 25,09 dolari.

Richard Branson, care în urmă cu aproape o lună devenea primul miliardar care atingea limita spațiulului la bordul aeronavei Unity a Virgin Galactic, a vândut mai mult de 10 milioane de acțiuni între 10 și 12 august, potrivit unui document apărut joi seara.

Cea mai recentă vânzare de acțiuni îl lasă pe Branson cu aproximativ 46,3 milioane de acțiuni în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari. În aprilie, el mai vânduse acțiuni în valoare de peste 150 de milioane de dolari.

Virgin Investments, care aparține lui Branson, este unul dintre cei mai mari acționari ai companiei de turism spațial și deținea o participație de aproximativ 22% în iunie.

Zborul lui Richard Branson din 11 iulie a fost unul de testare, cu echipaj complet la bord, scopul companiei sale fiind acela de a începe o afacere de turism spațial.

De altfel, după călătoria istorică a miliardarului Richard Branson la limita spațiului cosmic, compania Virgin Galactic a scos din nou în vânzare bilete pentru zboruri spațiale, de data aceasta la un preț mult mai mare. De la 450.000 de dolari în sus costă excursia în care turiștii pot vedea Pământul de la 80 de kilometri altitudine și pot experimenta câteva minute de graviație zero. Virgin Galactic a vândut deja în jur de 600 de bilete între 2005 și 2014, dar atunci prețul era cuprins între 200.000 și 250.000 de dolari.

Sursa:Digi24

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba