RomaniaStiri

Guvernul crește numărul muncitorilor străini acceptați în România. Încă 25.000 au fost admiși.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea cu 25.000 a contingentului de lucrători din afara UE care pot solicita drept de muncă în acest an în România.

Aceştia se adaugă numărului de 25.000 de lucrători aprobat iniţial, prin hotărârea de Guvern 1133/2020, la sfârşitul anului trecut.

„Decizia a fost luată ca urmare a creşterii numărului de cereri de eliberare a avizelor de angajare de la începutul anului până în prezent faţă de perioada similară a anului anterior, dar şi a numărului locurilor de muncă vacante declarate de angajatori. Datele comunicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că, în perioada ianuarie – mai a acestui an, numărul total de locuri de muncă vacante era de 160.405, faţă de 156.085 în aceeaşi perioadă a anului trecut, în creştere cu 2,77%, din care 29.995 comunicate în mod repetat de angajatori”, arată un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Astfel, suplimentarea contingentului de lucrători răspunde necesităţii de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, şi previne situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iulie au fost eliberate 17.196 avize de angajare (adică 68,7% din total) şi pentru acelaşi interval de timp sunt în curs de soluţionare alte 3.620 de solicitări de eliberare a avizelor de angajare, mai indică sursa citată.

Sursa: StirilePROTV

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba