ExterneStiri

Un bărbat a stat aproape trei ani închis la psihiatrie, după ce polițiștii l-au confundat cu altcineva: „Nimeni nu l-a crezut”

Un om al străzii a fost arestat și internat într-un spital de boli mintale din Hawaii pentru aproape trei ani, pentru ca apoi autoritățile să realizeze că au greșit persoana. Printr-o eroare inexplicabilă, poliția l-a confundat pe Spriestersbach cu un alt bărbat, iar de câte ori acesta încerca să explice că nu el este persoana căutată, medicii îl credeau nebun și îl puneau sub tratament, scrie Insider.

După o confuzie bizară de identitate care l-a determinat să stea închis peste doi ani într-un spital de psihiatrie, Joshua Spriestersbach este acum liber.

Potrivit unui raport al AP, un ofițer de poliție l-a confundat în 2017 pe Spriestersbach cu un alt bărbat, cu nume total diferit, Thomas Castleberry. Acesta din urmă și-ar fi încălcat perioada de probațiune într-un dosar din 2006 legat de consumul de droguri.

Deși Spriestersbach nu avea nicio legătură cu Castleberry, a fost internat la psihiatrie timp de doi ani și opt luni sub numele acestuia.

Medicii îl credeau nebun și îl puneau sub tratament

Avocații de la Hawaii Innocence Project au depus luni o petiție prin care susțin că acest caz de identitate greșită ar fi putut fi clarificat – iar Spriestersbach ar fi fost exonerat – dacă poliția ar fi comparat amprentele digitale ale celor doi bărbați.

„Nimeni nu l-a crezut și nu a luat măsuri pentru a-i verifica identitatea și pentru a vedea că dl. Spriestersbach spunea adevărul – nu el era dl. Castleberry”, susțin avocații lui Spriestersbach.

„Mai mult, cu cât domnul Spriestersbach încerca să își dovedească nevinovăția, afirmând că nu el este Castleberry, cu atât medicii îl credeau și mai nebun și îl puneau sub tratament”, au continuat aceștia.

Spriestersbach a fost eliberat în ianuarie 2020, când autoritățile și-au dat seama că, într-adevăr, nu era el cel căutat. Acum locuiește împreună cu sora sa, în Vermont.

„Îl credeau nebun. Îi este atât de teamă că o să-l ia din nou”, a spus sora bărbatului.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba