SportStiri

UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal după finala EURO 2020, cu Italia.

UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal (FA) referitoare la incidentele produse pe 11 iulie la finala EURO 2020, câştigată la lovituri de departajare de Italia în faţa Angliei pe Wembley, transmite AFP.

La finalul anchetei efectuate de trei săptămâni de un «inspector de etică şi disciplină» în legătură cu incidentele ce au avut loc «pe şi în împrejurimile stadionului» Wembley, UEFA a indicat că a deschis o procedură disciplinară împotriva FA pentru o posibilă încălcare a unui articol din regulament, în legătură cu «o lipsă de ordine şi de disciplină din partea suporterilor săi».

«Informaţii suplimentare cu privire la acest subiect vor fi comunicate în timp util», a precizat forul fotbalistic european.

UEFA a extins ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal (FA) după finala EURO 2020, cu Italia

UEFA a anunţat pe 13 iulie deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Federaţiei engleze după incidentele de la finala EURO 2020. UEFA a menţionat atunci că va investiga mai ales «invadarea terenului de către suporteri, aruncarea de obiecte de către fanii englezi, tulburările care au avut loc în timpul intonării imnurilor şi folosirea de dispozitive pirotehnice».

În ziua finalei, suporteri englezi sub influenţa alcoolului, adunaţi încă din zori în jurul arenei londoneze, au aruncat cu pietre şi cu proiectile şi i-au insultat pe fanii italieni.

Sute de suporteri fără bilet au luat după aceea cu asalt porţile arenei Wembley, reuşind să intre pe stadion şi să aşeze pe locuri rezervate spectatorilor care aveau bilete.

Înregistrările difuzate pe reţelele de socializare au arătat incidente violente pe culoarele stadionului.

Poliţia din Londra a efectuat 86 de arestări şi a indicat că 19 poliţişti au fost răniţi în aceste incidente.

După cum s-a anunţat, tânărul pilot britanic de Formula 1 Lando Norris a fost agresat şi i-a fost furat ceasul de lux pe care îl purta când ieşea de pe stadion după finală.

Sursa: Digisport.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba