SportStiri

Ana Maria Popescu, cel mai sincer interviu după performanța uriașă de la Tokyo: «Nu-mi pasă de aurul ei, eu am 37 de ani»

România a obținut o primă medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, grație parcursului excelent al Anei Maria Popescu la proba de spadă.

Ajunsă în finală cu Sun Yiwen, românca a pierdut cu 10-11, dar a reușit să aducă țării noastre o valoroasă medalie de argint.

Ana Maria Popescu: «E cea mai chinuită și muncită medalie!»

La scurt timp după meci, spadasina a oferit o reacție la cald celor de la Agerpres, în care a declarat, printre altele, că o medalie de argint este o realizare mare, raportat la câtă atenție primește sportul în România.

«Da’ de ce din păcate? Oameni buni, am fost în finala olimpică! Am 37 de ani. Mă dor toate, credeţi-mă pe cuvânt, m-am chinuit. E cea mai chinuită şi cea mai muncită medalie. Aşa că nu-mi pasă de aurul care e la gâtul lui Sun acum. Îmi pasă de bucăţica asta de medalie pe care mi-am dorit-o pentru mine şi atâta tot şi o am. Asta e cel mai important.

Dacă la Beijing nu am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte mulţumită de ce am reuşit să fac. Şi e maximum din ce puteam să fac, la ce pregătire am avut, la ce chin şi la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem şi pe asta. A fost minunat ceea ce am reuşit să fac astăzi. Mă gândesc acum la toţi cei care au fost acolo pentru mine, puţini dar buni», a mărturisit sportiva.

Viața Anei Maria Popescu se schimbă după Tokyo

Conform celor de la Adevărul, pentru performanța obținută în Japonia, sportiva urmează să primească nu mai puțin de 50.000 de euro. Aceasta este suma de bani cu care Comitetul Olimpic și Sportiv Român premiază o medalie de argint obținută la Tokyo.

Veștile bune nu se opresc aici pentru spadasină. Legitimată la clubul Steaua, sportiva are în prezent gradul militar de locotenent colonel. 

Medalia de argint obținută la proba de spadă îi acordă posibilitatea de avansare în grad, ea devenind eligibilă pentru gradul de colonel.

Sursa: DIGISPORT

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba