Diaspora

Lira sterlină, la cel mai scăzut nivel

Relaxarea restricțiilor anti-Covid din Marea Britanie a venit cu o prăbușire a lirei sterline, la cel mai scăzut nivel al său din ultimele trei luni, în contextul în care pare că prudența a dominat piețele globale, iar investitorii s-au îndreptat spre monede mai sigure, relatează Agenția Reuters.

Săptămâna trecută a fost  cea mai proastă din luna pentru lira sterlină, prin comparație cu dolarul american, iar această tendință descentată a continuat și luni, când lira britanică a atins valoarea de 1,37125 dolari, cel mai scăzut curs din 13 aprilie. Prin comparație cu euro, lira a scăzut cu 0,2%.

Piețele globale au arătat semnele aversiunii la risc a investitorilor, câștigătoare fiind monedele sigure. Analiștii spun că acest fapt poate fi explicat prin teama de inflație și îngrijorările cu privire la evoluția epidemiei în contextul răspândirii variantei Delta. „Lumea va privi acest experiment britanic cu foarte mare interes”, a spus Jim Reid, strateg al Deutsche Bank „Ar putea să ne arate calea spre normalitate sau ar putea să fie o năuă avertizare pentru țările vaccinate că pandemia va mai fi o problemă pentru o perioadă mai lungă de timp”, a adăugat el.

Vă reamintim faptul că Marea Britanie a renunțat, luni, la majoritatea restricțiilor anti-Covid din Anglia, regiunea cea mai mare și mai populată a țării, în ciuda avertismentelor experților sanitari. Experții în sănătate consideră că legătura dintre infecția cu virusul SARS-CoV-2 și decesele provocate de acesta ar putea fi slăbită, însă în niciun caz întreruptă. Oamenii de știință din Marea Britanie susțin că transmiterea fără restricții va afecta în mod disproporționat copiii nevaccinați și tinerii care au suferit deja foarte mult de pe urma pandemiei.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba