SportStiri

Caz incredibil: un sportiv a fugit din Satul Olimpic! „Rămân în Japonia, gata”.

Julius Ssekitoleko, un halterofil ugandez care se pregătea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, e căutat în toată Japonia. 

El a dispărut de la locul de antrenament al echipei sale, la Izumisano, lângă Osaka, lăsând un bilet pe care stătea scris că vrea să rămână să lucreze în Japonia deorece viața în Uganda e foarte dificilă. 

Ssekitoleko nu se calificase pentru a participa la Jocurile de la Tokyo și urma să se întoarcă în Uganda pe 20 iulie. 

S-a descoperit că el a cumpărat un bilet la un tren rapid către Nagoya. Alți doi membri ai delegației ugandeze, care veniseră în Japonia încă din luna iunie, au fost descoperiți pe aeroport pozitivi cu virusul SARS COV-2, varianta Delta. 

Au fost izolați. Uganda are 25 de sportivi calificați pentru JO 2020. Între aceștia sunt 19 sunt atleți, 3 boxeri, 2 înotători și un canotor.

COVID-ul a intrat și în satul Olimpic » Primii doi sportivi depistați pozitiv

Doi sportivi care locuiesc în Satul Olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost depistați pozitiv la COVID-19, au confirmat organizatorii. E vorba de doi sportivi din aceeași țară și din același sport.

Cei doi sportivi depistați cu coronavirus sunt ambii fotbaliști. Thabiso Monyane și Kamohelo Mahlatsi, jucători în naționala olimpică a Africii de Sud sunt pozitivi cu Covid-19. Tot lotul africanilor se află acum în izolare, așteptând rezultatele testelor.

Președintele Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, a insistat că organizatorii au „un plan în vigoare» pentru a răspunde la orice focar de COVID-19. 

Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat că există „un risc zero» ca participanții la Jocuri să răspândească virusul către localnici datorită măsurilor luate pentru acest eveniment.

11.000 de sportivi vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lor li se vor adăuga aproximativ 4.400 de paralimpici. Adițional, alți 53.000 de oficiali, antrenori, personal medical, staff, vor lua startul la întrecerea planetară care debutează pe 23 iulie.

Sursa: gsp.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba