SportStiri

101 inimi tricolore » Cine sunt sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice.

Delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo numără o sută unu sportivi, fiecare cu povestea lui și cu istorii olimpice eterogene. 

O mare parte din delegația României decolează azi spre Japonia, cu destinația Tokyo, urmând să participe la una dintre cele mai mari competiții planetare: Jocurile Olimpice. 

O competiție care va avea festivitatea de deschidere pe 23 iulie, dar ale cărei întreceri vor debuta pe 21, cu fotbal și softball, primele medalii urmând a fi decernate pe 24.

Cine sunt sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice

România a reușit să califice 101 sportivi, iar cei mai experimentați sunt Ana Maria Brânză, 36 de ani, și Marian Drăgulescu, 40 de ani. Ambii sunt la a cincea participare olimpică și au urcat pe podium la această întrecere.

Spadasina a început aventura sub cele cinci cercuri în 2004, la Atena, iar medaliile au fost de aur, cu echipa, în 2016, și argint, la individual, în 2008. De altfel, ea este singura campioană olimpică din toată delegația.

Gimnastul a participat prima oară la o ediție a Jocurilor Olimpice tocmai în îndepărtata Australie, la Sydney 2000. El a cucerit un argint, la sol, plus două bronzuri, cu echipa și la sărituri, la Atena 2004.

Din lotul olimpic al României mai fac parte și alți sportivi cu experiență, ei aflându-se acum la a patra ediție, cum sunt jucătoarele de tenis de masă Eliza Samara și Daniela Dodean-Monteiro, sau la a treia, cum sunt canotorul Marius Cozmiuc, atletul Marius Cocioran, luptătorul Alin Alexuc sau judoka Andreea Chițu. 

Pentru canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință, cei care vor purta steagul României la cermonia de deschidere, va fi a doua participare la JO, după Rio 2016.

Printre debutanți se numără înotătorul David Popovici, sabrerul Iulian Teodosiu sau tirista Laura Ilie. Toți cei 101 „tricolori» au visat să fie la Tokyo, dar pandemia le-a dat planurile peste cap, au îndurat, s-au pregătit în continuare, iar acum sunt gata pentru a-și măsura forțele cu întreaga planetă.

Sursa: gsp.ro

 

 

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba