ExterneStiri

Un milion de francezi s-au programat la vaccinare, după ce Macron a anunțat restricții pentru nevaccinați

Aproape un milion de francezi s-au programat azi-noapte la vaccin, după ce președintele Macron a anunțat că toți cei care nu sunt imunizați nu vor mai avea acces în localuri, săli de spectacol, ori în trenuri.

De asemenea, Franța, dar și Grecia, au instituit obligativitatea vaccinării personalului medical. Între timp, Israelul a început să administreze a treia doza de Pfizer celor cu sistem imunitar vulnerabil: bătrâni, ori persoane cu grave probleme de sănătate.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: „Țara noastră se confruntă cu o revenire în forță a pandemiei. Pentru a ne proteja pe noi înșine, trebuie să ne îndreptăm spre vaccinarea tuturor francezilor, deoarece aceasta este singura modalitate de a reveni la viața normală. Pentru început, vaccinarea va deveni obligatorie pentru personalul medical din spitale, clinici, case de bătrâni, instituții pentru persoane cu dizabilități, pentru toţi profesioniştii sau voluntarii care intră în contact cu persoanele în vârstă sau fragile, inclusiv la domiciliu.”

… totul până pe 15 septembrie, a apăsat liderul de la Elysee, apoi vor începe controalele în unitățile medicale și vor fi luate măsuri.

Totodată, de săptămâna viitoare, prezentarea certificatului care atesta vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie în spațiile culturale şi de divertisment unde sunt prezente peste 50 de persoane. Măsura va fi extinsă de la mijlocul lunii august în baruri, restaurante, trenuri şi autocare. Declarațiile lui Macron au avut efect instantaneu. Peste noapte, aproape un milion de francezi s-au programat pentru vaccinare, ca să nu-și piardă accesul la toate aceste servicii.

Masuri similare ia și Grecia.

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei: „Începând de vineri, vor avea acces în restaurante, cluburi de noapte, baruri, săli de cinema și de teatru exclusiv cei vaccinați.”

În Grecia, vaccinarea obligatorie anti-COVID va începe cu îngrijitorii din căminele de bătrâni. Cei care nu au trecut încă pe la centrele de imunizare mai au termen până pe 16 august. Altfel, riscă să fie suspendați sau trimişi în concediu fără plată. Pentru restul personalului medical, termenul este 1 septembrie.

Kyriakos Mitsotakis, premierul grec: „Țara nu se va închide din nou din cauza atitudinii unora. Va da libertate multora şi protecție tuturor. Nu Grecia este în pericol, ci grecii care nu s-au vaccinat. ”

Obligativitatea vaccinării personalului medical nu este un scenariu luat în calcul de guvernul României. Însă:

Florin Cîţu: „Știţi foarte bine că există propunerea că să fie testaţi cei care nu vor să se vaccineze şi să plătească pentru teste. Asta este propunerea pe care am făcut-o pentru Ministerul Sănătăţii.”

Și peste Ocean, guvernul american încearcă să contracareze slăbirea dramatică a interesului pentru vaccinare. Față de aprilie, numărul de imunizări zilnice a scăzut cu 85%.

Dr. Richard Besser: „În fiecare zi în America încă mor 200 de oameni de COVID. Și aproape fiecare dintre aceste decese ar fi putut fi evitate, daca oamenii s-ar fi vaccinat.”

Experții insistă că singurii vulnerabili să facă forme grave de boală sunt cei nevaccinati.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba