MuzicaStiri

Interpreta hitului „Jerusalema”, scandal cu casa de produție. „Nu am fost plătită niciun cent, în ciuda succesului global”

Nomcebo Zikode, interpreta melodiei „Jerusalema”, care a cucerit planeta în pandemie, susține că nu a primit încă niciun ban pentru interpretarea acestui hit. Artista a anunţat pe rețelele de socializare că va deschide proces împotriva Open Mic Productions, casa de producţie care a înregistrat piesa la sfârșitul anului 2019, informează The Guardian.

„Vocea și versurile mele sunt cunoscute la nivel global, dar încă aștept ceea ce mi se cuvine”, a scris Nomcebo Zikode pe Twitter. „Nu am fost plătită niciun cent de casa de producţie pentru Jerusalema, în ciuda succesului global al piesei. Am fost ridiculizată, s-a apelat la orice pentru a-mi marginaliza contribuția. Dragostea și sprijinul continuu din partea fanilor Jerusalema au fost forța și ancora mea în aceste momente dificil”, a adăugat artista. „Eu, ca femeie artistă, nu mai pot să tac. Avocații mei se ocupă acum de caz”, a încheiat Nomcebo Zikode. „Jerusalema”, melodie înregistrată cu DJ Master KG, a devenit una dintre cele mai populare din 2020, fiind cântată, dansată şi difuzată la radio pe tot globul. A ajuns pe locul 1 în Belgia, România, Olanda, Africa de Sud și Elveția. A ajuns pe locul 4 în lista mondială a vânzărilor de melodii digitale ale Billboard, a câştigat un triplu disc de platină în Italia și unul dublu de platină în Spania. Pe YouTube, piesa a trecut de 420 de milioane de vizionări, în timp ce remixul cu artistul nigerian Burna Boy a avut peste 21 de milioane de vizionări.

Master KG, care a câștigat premii pentru melodie, a respins afirmațiile lui Nomcebo Zikode, spunând că aceasta dorește, de fapt, o parte mai mare din încasări decât s-a convenit inițial. „Acordul pentru Jerusalema este de 50/50 între mine și Nomcebo, dar ea vrea 70% și eu ar trebuie să primesc 30%”, susţine Master KG, care a adăugat că artista a primit deja 75.000 de lire sterline. Relația lui Nomcebo Zikode cu Open Mic Productions s-a înrăutățit, iar casa de discuri a contractat o altă artistă, Zanda Zakuza, pentru a o înlocui în turneul mondial Jerusalema.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba