SportStiri

Dinamo face orice pentru a obține bani: „câinii” l-au propus pe Sorescu la FCSB! Cum a reacționat Becali când a auzit.

Dinamoviștii i l-au propus lui Gigi Becali pe căpitanul lor, Deian Sorescu (23 de ani), în schimbul căruia au cerut 500.000 de euro. Patronul FCSB-ului n-a fost interesat să-l achiziționeze pe internaționalul român.

Disperați să salveze clubul de la faliment, dinamoviștii au ajuns să ignore rivalitatea lor cu FCSB. 

Suporterii implicați în conducerea clubului i l-au propus lui Becali pe Deian Sorescu, căpitanul echipei și cel mai bun jucător în sezonul trecut, în care prestația fundașului dreapta a contat mult în salvarea de la retrogradare. 

Dinamo voia o jumătate de milion de euro pe Sorescu

Dinamo a cerut 500.000 de euro în schimbul jucătorului. Becali nu a fost atras de afacere, a refuzat să achite suma și nici măcar nu a negociat. 

Sorescu are 23 de ani și a jucat recent în echipa națională, a avut o evoluție bună într-un amical cu Anglia, pierdut de „tricolori» cu 0-1. Vârsta bună și progresul pe care l-a înregistrat nu-l fac ușor de vândut la un preț mare, din cauza rezultatelor slabe pe care le-a înregistrat echipa. 

Cu Sorescu pe teren, „câinii» au evitat retrogradarea la limită în două sezoane la rând. Din 2018, de când a trecut de la ASU Poli Timișoara la Dinamo, Deian nu a câștigat trofee, nu a participat în cupele europene, nici măcar în play-off nu a fost în vreun sezon, ceea ce pentru cluburile de afară nu reprezintă deloc o bună care de vizită. 

Gigi Becali nu a mai ajutat-o pe Dinamo

Deian a fost folosit pe mai multe posturi la Dinamo: fundaș dreapta, extremă dreapta, stânga. La FCSB ar fi putut fi util doar ca apărător lateral, fiindcă pozițiile ofensive sunt acoperite cu fotbaliști tineri pe care Gigi îi apreciază cel mai mult: Moruțan, Octavian Popescu, Florinel Coman. 

undași dreapta la FCSB sunt Haruț și Valentin Crețu, deci și în zona aceasta s-ar fi ajuns la inflație dacă ar mai fi fost achiziționat și Sorescu. Becali a refuzat să-l ia pe Deian și nu a mai contribuit la salvarea lui Dinamo.

Gigi transferase de curând 50.000 de euro în contul „câinilor», în afacerea în care FCSB l-a cumpărat pe Mario Lăcătuș, un junior considerat dintre cei mai talentați din Ștefan cel Mare. 

Dinamo l-a plătit pe Sorescu ca să-l blocheze

Dinamoviștii au tot pierdut jucători în vara aceasta. Neplătiți, străinii au rupt contractele și au deschis procese la FIFA. Românii aflați în aceeași situație au notificat și ei clubul, următorul pas ar fi să depună memorii în comisiile Federației și să încerce să devină liberi. 

Sorescu nu se încadrează la capitolul acesta, el a fost plătit tocmai ca să nu plece gratuit. Conducerea îl consideră pe Deian o sursă de venit importantă, nu-și permite să-l lase liber. 

Jucătorul a insistat și el că vrea să plece, inclusiv în declarațiile publice, și a făcut parte din grupul de fotbaliști care s-au plâns că DDB i-a mințit când le-a transmis că aveau să fie plătiți, iar apoi suporterii au forțat insolvența ca să-i lase pe jucători fără banii care li se cuveneau pentru lunile recente. 

Sursa: Gsp.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba