Stiri

Bacalaureat 2021. Cele mai amuzante perle pe care le-au scris elevii pe foile de examen la limba română

Bacalaureat 2021. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au trecut prin emoții puternice, iar subiectele la Limba română le-au dat bătăi de cap unora, care au scris adevărate perle pe hârtie.

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut luni proba la Limba română. La subiectul 3 au avut de prezentat particularitățile unei nuvele studiate, la profilul real, iar la uman, de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă studiată la școală.

Majoritatea elevilor au ales la subiectul 3 la Limba română la BAC 2021 «Alexandru Lăpușneanu», de Costache Negruzzi și «Moara cu noroc», de Ioan Slavici.

Elevii care s-au pregătit mai puțin sau chiar deloc au scos adevărate perle pe foaia de examen.

”Ana l-a iubit pe Ghiță, apoi și pe Lică, care era mai bogat, dar bărbatul ei gelos a băgat cuțitu-n ea, iar Lică nepăsător l-a ras pe hangiu fugind cu banii pe un cal găsit în șură”.

”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor. Autorul ne arată că așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci și alte animale”.

”La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică, șeful porcilor, a omorât-o scurt, dar și Lică l-a lichidat cu paloșul”.

”Lăpușneanu a omorât o dată 47 de boieri, dar voia să mai omoare doi, că încă nu se săturase de ucis”.

”Lăpușneanu era crud și ofticos, că avea pică pe unii oameni, le lua ochii, urechile și mâinile și le înfigea în poarta cetății”.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba