RomaniaStiri

Cîţu: Am promis că voi face o analiză a tututor ministerelor şi era normal să încep cu cel unde eu am propus ministrul

Premierul Florin Cîţu a precizat joi, la Craiova, că a început evaluarea membrilor Cabinetului său cu portofoliul unde el a propus ministrul, adică la Ministerul Finanţelor.

″În primul rând am făcut ce am promis. Am spus că voi face o analiză a tuturor ministerelor şi era normal să încep cu analiza ministerului unde eu am propus ministrul şi dacă nu ai curajul să îţi faci propria analiză atunci nu mai începi cu această analiză. Am făcut o analiză a acestui portofoliu, decizia am luat-o marţi. I-am spus domnului ministru (n.r. – Alexandru Nazare) să îşi dea demisia, am anunţat liderii coaliţiei. Aseară m-a anunţat că nu îşi dă demisia şi am mers mai departe cu planul de revocare. (…) Este important ca proiectele (…) să continue într-un ritm alert, pentru că este nevoie de ele pentru România. Contează cel mai mult ca echipa guvernamentală să performeze, nu este vorba despre numele unui ministru x sau y, ci despre toată echipa, iar responsabilitatea mea este ca toată echipa să performeze. Iar atunci când văd că avem undeva dificultăţi în a performa nu voi da înapoi pentru a lua decizia cea mai bună pentru români″⁣, a spus Cîţu.

Sursa Digi24HD

El a reamintit că este atributul premierului să revoce miniştrii, afirmând că va continua să facă analiza ministerelor.

″Eu fac analiza şi în momentul în care am o analiză voi anunţa membrii coaliţiei şi pe urmă mergem mai departe″⁣, a menţionat premierul.

Decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Emil Boc: Nici președintele nu se poate opune dreptului premierului de a revoca un ministru

Sursa:Digi24HD

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba