Mondene

O reclamă cu Abi Talent, interzisă de CNA pentru lipsă de bun-simţ şi pentru atitudinea arogantă: „M-a deranjat foarte tare”

Reclama cu Abi, prea arogantă pentru CNA și RAC

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) nu a fost de acord cu o reclamă în care celebrul Abi Talent apare și promovează o atitudine definită drept arogantă.

Este vorba de un spot pentru Pop Cola în care Abi care coboară dintr-o maşină de lux, nu stă la rând, ci trece peste toți cei aflați la coadă să își ia băutura. După ce o cumpără, îl putem vedea pe Abi cum varsă sucul în faţa copiilor care îşi aşteptau rândul. Sloganul acestei reclame este: „Pop Cola. Arogant de bună”. 

Abi nu respectă normele de bun-simț

Membrii CNA au stabilit că această reclamă nu mai poate rula în forma actuală pe TV pentru că „stimulează comportamente indecente sau imorale”, conform unui articol din lege pe care s-a decizia, scrie paginademedia.ro.

La această decizie s-a adăugat ți avizul venit de la Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) care a spus că se încalcă „normele de bun-simţ”, iar personajul are o „atitudine arogantă”.

„Având în vedere că este utilizat un artist şi un influencer cunoscut şi apreciat în rândul tinerilor, faptul că este afişată o atitudine arogantă a personajului, care nu respectă normele de bun-simţ (intră în faţă la rând şi aruncă băutura pe fereastra maşinii), s-a considerat că poate promova un comportament antisocial în rândul tinerilor”, spun reprezentații RAC. 

Pe ce s-a bazat decizia CNA

Spotul fusese reclamat de şase persoane, care acuzau „că promovează o atitudine arogantă în rândul tinerilor” şi că „nu ar trebui difuzat”

„M-a deranjat foarte tare atitudinea: intră în faţă, varsă băutura în faţa copiilor…”, a spus fosta şefă CNA Monica Gubernat. 

Un alt articol din lege pe care s-a bazat decizia forului arată: „comunicările comerciale audiovizuale trebuie să nu provoace nicio daună morală, fizică sau mentală minorilor şi, în special” şi „să nu exploateze încrederea specială pe care minorii o au în părinţi, profesori sau alte persoane”, conform articolelor invocate.

Astfel, spot-ul cu Abi nu mai poate continua în forma actuală pe TV, decizia fiind votată în unanimitate de membrii CNA.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba