Entertainment
Tendencia

VIDEO | Petrecere „de jmecheri” din Bucureşti, cu furci, topoare şi manele, spartă de poliţişti: s-au dat amenzi de 16.000 de lei

Europol: „Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească”


Mare petrecere mare ce a avut loc pe un teren viran din Sectorul 3 al Capitalei, acolo unde mai mulți indivizi înarmaţi cu furci şi topoare au încins atmosfera ca niciodată.
 Se pare că oamenii filmau un videoclip, dar Poliția s-a sesizat și a spart petrecerea improvizată.

Sindicatul polițiștilor Europol a postat pe Facebook o înregistrare video uluitoare, în care mai mulți indivizi flutură în aer furci și topoare, susținând că „așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească”. 

Sindicatul polițiștilor Europol trage un semnal de alarmă: interlopii practic pot face ce vor

Petrecerea „de jmecheri” ar fi fost organizată de Petre Gemaru, „încă un lider de interlopi”. Polițiștii vor să tragă un semnal de alarmă în privința unor modificări legislative, care, în opinia lor, favorizează apariția unor astfel de incidente în spațiul public.

De asemenea, sindicalișii afirmă că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor, care „pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile, în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc”. 

Iată comunicatul: 

„Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească. Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de «jmecherii» din București.

Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi.

Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun. Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an.

Vechea reglementare suna așa:

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:

1.portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;”

Noua reglementare sună așa:

Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant” – spun cei de la sindicatul polițiștilor Europol. 

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba