ExterneStiri

Belarus ameninţă că le va permite imigranţilor extracomunitari să treacă spre UE

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a avertizat, marţi, că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari din Orientul Mijlociu spre Uniunea Europeană, mai ales spre Germania, după sancţiunile impuse de Bruxelles.

Liderul autoritarist de la Minsk, prezent la o şedinţă de Guvern, a declarat că autorităţile din Belarus vor permite trecerea spre Europa Occidentală a imigranţilor clandestini care vin în principal din Afganistan, Siria şi Irak.

«Noi nu vom opri pe nimeni. Aceşti oameni fug din zone de război spre o Europă primitoare şi confortabilă, iar Germania are nevoie de forţă de muncă«, a afirmat Aleksandr Lukaşenko, potrivit publicaţiei germane „Die Zeit”.

Președintele Belarusului a anunţat că nu va mai permite tranzitul prin țara sa a produselor exportate de Uniunea Europeană în Rusia şi China.

Amintim, Agenţia europeană pentru securitatea frontierelor – Frontex a trimis, săptămâna trecută, o echipă de monitorizare şi intervenţie în Lituania, în contextul intensificării afluxului de imigranţi spre spaţiul Uniunii Europene.

Anul acesta, peste 800 de imigranţi clandestini, cei mai mulţi din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera dintre Belarus şi Lituania. Guvernul Lituaniei acuză Administraţia autoritaristă din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari spre ţările Uniunii Europene, în contextul sancţiunilor aplicate din cauza crizei politice din această țară.

Sursa: rfi.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba