RomaniaStiri

Atenționare de călătorie în Franța: Este grevă la aeroporturile din Paris.

  • Zborurile de pe aeroportul Charles de Gaulle sunt perturbate de o grevă.
  • Panourile afișează întârzieri ale curselor de nivelul orelor.
  • Accesul pasagerilor la avioane este blocat de greviști.

Activitatea, traficul de pe aeroportul internațional Charles de Gaulles din Paris este perturbat de o grevă, care a blocat un terminal și a determinat întârzieri mari ale zborurilor. Greva se va prelungi pe tot parcursul weekend-ului.


Este o grevă a personalului de la sol care a început ieri și care nu părea să producă tulburări majore. Ieri s-au înregistrat întârzieri de câte un sfert sau cate o jumătate de ora, azi însă situația s-a degradat brusc: Terminalul 2E, cel de pe care sunt operate și cursele cu Romania a fost blocat de greviștii care au împiedicat accesul pasagerilor la avion. Aceștia au fost dirijați spre alte terminale însă nu toata lumea a fost avertizată și deci mulți călători au pierdut avionul. Au fost curse lung curier care au plecat cu doar 50 de pasageri.

Terminalul 2E a fost deblocat însă greva este prelungită cel puțin până luni și deci vor fi în continuare întârzieri ale zborurilor. Atenție mai ales dacă vă aflați în tranzit, riscați să pierdeți legătura. Iar daca veniți pentru vacanță în Franța, din nou atenție pentru că în acest week-end este o grevă și pe căile ferate.

Care sunt nemulțumirile protestatarilor?

De vină este un plan social care a fost valabil în perioada de restricții când circulația pe aeroporturi a fost redusă. Aeroportul a pierdut peste 50 la sută din venituri din cauza crizei sanitare. Acest plan, care prevede suprimarea unor prime, se dorește perenizat or, după calculele sindicaliștilor, aceasta ar conduce la o pierdere de 500 până la 800 de euro la salariu. Oamenii sunt furioși și foarte determinați.

Sursa: alephnews.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba