SportStiri

Elveţia părăseşte cu capul sus EURO 2020, eliminată de Spania după lovituri de departajare.

Spania a deschis scorul devreme, cu noroc, Denis Zakaria marcând în propria poartă, în minutul 8 (0-1). A fost al 10-lea autogol al acestei ediţii a EURO 2020.

Ibericii au dominat teritorial în continuare, întreaga primă repriză, având o posesie zdrobitoare, ce a trecut chiar de 75 la sută în primele 30 de minute.

Cu toate acestea, Spania a avut o singură ocazie cu adevărat periculoasă la poarta lui Yann Sommer, care a respins in extremis lovitura de cap a lui Cesar Azpilicueta, din minutul 25.

Elveţienii revin de la vestiare decişi să egaleze şi ratează două ocazii mari, prin Rodriguez şi Zuber, şutul celui din urmă fiind respins spectaculos de portarul Unai Simon.

În minutul 69, Xherdan Shaqiri profită de o greşeală a defensivei spaniole şi egalează din apropierea porţii (1-1).

Elveţienii rămân în 10 oameni în minutul 77, când Remo Freuler are o intervenţie neglijentă şi primeşte cartonaş roşu, confirmat şi de sistemul VAR.

Până la finalul celor 90 de minute regulamentare, Elveţia rezistă ofensivei iberice, care nu-şi mai procură nicio ocazie periculoasă, şi partida ajunge în prelungiri.

Spaniolii, decişi să profite de superioritatea numerică, se aruncă în ofensivă şi Gerard Moreno bifează un prim şut periculos, mingea trecând foarte aproape de bara porţii lui Sommer.

Acelaşi Gerard Moreno ratează o şansă incredibilă de a se desprinde, acesta ratând din poziţie de unu la unu, Sommer opunându-se din nou cu un reflex de efect.

Portarul elveţian îşi salvează încă o dată echipa, respingând în corner, cu o robinsonadă spectaculoasă, şutul plasat al lui Mikel Oyarzabal.

Elveţia rezistă fără să primească gol în prima repriză de prelungiri, după ce a rămas în teren fără numele importante.

„Furia Roja” s-a instalat în jumătatea elveţienilor, în a doua repriză de prelungiri, dominând categoric, dar nereuşind să treacă de defensiva ermetică condusă excelent de Ricardo Rodriguez.

Rând pe rând, Marcos Llorente, Dani Olmo sau Sergio Busquets, au irosit ocazia de a tranşa calificarea, din situaţii favorabile, opriţi de fie de zidul defensiv al elveţienilor, fie de Sommer, care a avut 10 intervenţii de-a lungul meciului.

După alte 30 de minute, rezultatul a rămas egal şi s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Busquets a deschis balul cu un şut în bară, ratând a şasea lovitură de pedeapsă consecutivă a Spaniei.

După câte o execuţie reuşită de fiecare parte, Spania a revenit în joc după ce Unai Simmon a apărat în faţa lui Fabian Schar (1-1).

Sommer repetă performanţa lui Unai Simon, apărând în faţa lui Rodri.

În replica, tânărul portar spaniol respinge a doua lovitură consecutivă, menţinând Spania în joc.

Spaniolii marchează următoarea execuţie, în timp ce elveţienii ratează şi a treia lovitură, Ruben Vargas şutând peste poartă.

Lovitura decisivă i-a aparţinut lui Mikel Oyarzabal, care l-a învins pe Sommer şi a trimis Spania în semifinală, unde va întâlni câştigătoarea partidei dintre Belgia şi Italia.

Sursa: mediafax.ro

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba