RomaniaStiri

Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, neconstituţională. Reacţia lui Ludovic Orban după decizia CCR

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că nu va comenta decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea revocării Avocatului Poporului.

Întrebat dacă este o lovitură pentru coaliţie decizia CCR care, practic, o repune în funcţia de Avocat al Poporului pe Renate Weber, Ludovic Orban a spus că se abţine „cu greutate” să se abţină.

„Mă abţin cu mare greutate să comentez. În 2012 CCR a considerat inadmisibilă contestaţia depusă de numărul necesar de parlamentari împotriva demiterii, revocării Avocatului Poporului, la vremea respectivă, din câte ţin minte, era domnul Gheorghe Iancu”, a spus Orban.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Revocarea s-a dovedit a fi, însă, neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR).

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba