Romania

Om de afaceri turc, expulzat din România. Judecătorii l-au declarat indezirabil din raţiuni de securitate naţională

Un om de afaceri turc a fost declarat indezirabil şi expulzat din România, după ce Serviciul Roman de Informaţii a ajuns la concluzia că reprezintă o ameninţare reală pentru securitatea naţională.

Decizia a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, iar în dosar sunt numeroase dovezi clasificate „strict secret”.

Mehmet Sait Ceaglar a fost expulzat de pe teritoriul României după ce judecătorii de contencios administrativ ai Curţii de Apel Bucureşti l-au declarat indezirabil din raţiuni de securitate naţională.

Aflat de câţiva ani în ţară, la început ca om de afaceri, apoi ca simplu angajat, turcul în vârstă de 34 de ani s-a căsătorit cu o româncă. La adăpostul unei vieţi aparent obişnuite, ar fi avut însă preocupări îngrijorătoare pentru serviciul de informaţii.

Aflat într-un stadiu avansat de autoradicalizare, desfăşoară activităţi de susţinere a unor organziatii teroriste, identificându-se cu violentele comise de liderii şi luptătorii acestora; a realizat activităţi de propagandă, acte ce sunt de natură a crea suspiciunea rezonabilă cu privire la implicarea lui în săvârşirea unor acţiuni teroriste.

Ca să pară un ins obişnuitm Ceaglar era activ pe reţele de socializare unde poza într-un promotor al României şi îşi invita prietenii să ne viziteze ţară.

Dosarul în baza căruia Ceaglar a fost declarat indezirabil este plin de informaţii clasificate.

Ofiţerii susţin că cetăţeanul turc a ales să vină la noi dintr-un motiv cât se poate de simplu: România este una dintre puţinele țări din UE în care pot fi cumaprate cartele sim fără obligaţia de a prezenta un act de identitate. De altfel, suspectul ar fi cumpărat mai multe asemenea cartele cu ajutorul cărora ar fi purtat conversaţii compromiţătoare cu membri ai celulelor teroriste, iar identificare lor şi strângerea de dovezi cu care turcul să fie declarat indezirabil a fost destul de anevoioasă.

Bărbatul are interdicţia de a reveni în România vreme de zece ani.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba