RomaniaStiriVideo

E invazie de buburuze pe Litoral, turiștii scapă de ele numai în apă. Când vor dispărea Citeşte întreaga ştire: E invazie de buburuze pe Litoral, turiștii scapă de ele numai în apă. Când vor dispărea

Buburuzele au invadat staţiunile de pe litoralul românesc – în Mamaia sau Vama Veche, insectele sunt peste tot, inclusiv pe turiștii care stau la soare. Specialiștii susțin că buburuzele sunt inofensive și că vor dispărea în cel mult o săptămână.
Citeşte întreaga ştire: E invazie de buburuze pe Litoral, turiștii scapă de ele numai în apă. Când vor dispărea

Buburuzele le strică distracţia turiştilor aflați în aceste zile pe litoral. Ca să scape de insecte, oamenii spun că trebuie să intre în apă. Biologul Răzvan Popescu-Mirceni a declarat la Digi24 că buburuzele nu transmit boli și că nu este vorba despre o specie periculoasă. „Buburuzele nu transmit nici boli, nici nu ciupesc, nu au niciun fel de efecte adverse asupra sănătății oamenilor. Din fericire, este vorba despre o specie autohtonă, pentru că mai avem o altă specie, invazivă, i se mai spune și buburuza-arlechin”, a afirmat biologul. Acesta a precizat că invazia buburuzelor pe litoral este un fenomen natural, cauzat de eclozare. S-au transformat din pupe în adulți un număr mare de exemplare și au fost aduse cu acel front atmosferic ce a adus și puțină ploaie la Constanța. Biologul Răzvan Popescu-Mirceni: Biologul susține că buburuzele vor dispărea de pe plajă „în cel mult câteva zile, până într-o săptămână” .

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba